Haaruitval door erfelijkheid

Haaruitval door erfelijkheid

Soms heb je gewoon slechte genen en kan je er niets aandoen. Het heeft niets te maken met ijzertekort of stress. In medische termen heet dit alopecia androgenetica. Oftewel: erfelijke haaruitval bij vrouwen. Het goede nieuws is dat er behandelingen bestaan, ondanks dat het een erfelijke aandoening is.

Alopecia Androgenetica

Haaruitval bij vrouwen en bij mannen is erg vervelend. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een erfelijke versie van haaruitval bestaat, namelijk alopecia androgenetica. Dit is een belangrijke oorzaak van haaruitval bij vrouwen. Bij mannen is dit verband nog niet gevonden. Dit komt voornamelijk omdat deze erfelijke vorm van haaruitval een verband lijkt te hebben met de overgang.

Hier is namelijk een verandering met hormonen waar te nemen. Erfelijke haaruitval lijkt ook een link te hebben met hormonen, dus dit klopt. Het is erg vervelend om veel last te hebben van haaruitval, maar helaas is er vrij weinig aan te doen.

De oorzaken van haaruitval zijn verder vrij goed op te lossen. Zo kun je last krijgen van haaruitval op het moment dat je niet goed eet. Op het moment dat je wel weer voldoende eet, zal je zien dat het haar na een tijdje weer zijn normale vorm zal krijgen. Hetzelfde geldt voor bepaalde medicijnen. Hierbij is ook een verband te zien tussen het gebruik van de medicatie en uitval van het haar. Het is dus per definitie zo dat als de oorzaak van haaruitval is weggenomen, dat het haar ook weer gaat groeien na een tijdje. Bij erfelijk haaruitval is dit helaas niet het geval en er is ook vrij weinig aan te doen.

Vaak wijten vrouwen haaruitval aan ouderdom of de overgang terwijl er sprake is van erfelijkheid. Wordt jouw haar dunner bij de middenscheiding? Waardoor je door het haar kunt ‘kijken’? Dan is de kans groot dat je lijdt aan alopecia androgenetica. Een gemiddeld haarzakje kan 20 keer een haar groeien. Normaliter groeit er iedere drie tot vijf jaar een nieuwe haar uit een haarzakje. Dat betekent dat je pas na 60 tot 90 jaar kaal zou worden. Bij alopecia androgenetica gaat dit proces sneller. Een haartje heeft dan maar een paar maanden levensspan waardoor je sneller kaal wordt. Uiteindelijk zal je haardos hierdoor dunner worden en kunnen er op den duur kale plekken ontstaan. Dit is genetisch bepaald en heeft dus geen andere oorzaken. Haarzakjes groeien helaas niet meer bij.

Wanneer ontstaat erfelijke haaruitval?

In de overgang zie je dat erfelijke haaruitval vaak voorkomt. Dit komt omdat er dan een verandering in de hormoonhuishouding komt. Je oestrogenen en progesteronspiegels gaan dalen en daardoor is de hoeveelheid testosteron in de spiegel hoger dan eerder. Doordat er daardoor meer testosteron naar de haarzakjes gaat, die veel receptoren hebben, waardoor die haarzakjes minder haar laten groeien. Hierdoor gaat het haar uitvallen. Daarom zie je dat veel mensen die in de overgang komen pas last krijgen van hun erfelijke haaruitval en daarvoor niet echt. Maar 3 tot 6 procent van de vrouwen jonger dan 30 jaar heeft echt last van haaruitval, op een erfelijke manier. Zij hebben dus al zodanige haaruitval dat het een probleem is. Boven de zeventig jaar, daarentegen, is er al 1 op de 3 vrouwen die last heeft van haaruitval. Dit kan echter ook haaruitval zijn vanwege ouderdom en niet per se vanwege erfelijke haaruitval.

Hulpmiddelen

Nu we weten wat alopecia androgenetica is, rijst natuurlijk de vraag ‘wat kan je eraan doen?’. Er zijn vitamines, shampoos, supplementen en lotions die werken. Er zijn wel erg veel van deze hulpmiddelen waardoor je door het bomen het bos niet meer ziet. Op deze website staan een aantal middelen die goed en bewezen werken. Gun een behandeling ook de tijd en geef niet al na enkele dagen op. Het beste werkt finasteride en dutasteride, maar deze geneesmiddelen worden niet snel voorgeschreven door artsen door de (bij)werkingen ervan.

[thrive_link color=’green’ link=’http://tc.tradetracker.net/?c=2012&m=12&a=242394&u=https%3A%2F%2Fwww.deonlinedrogist.nl%2Fbioxsine-serum-ampullen-p-11558.html’ target=’_self’ size=’medium’ align=”]Menig vrouw ervaart minder haaruitval en meer haar door de haarampullen van Bioxsine[/thrive_link]

Haaruitval remmen

Haaruitval door erfelijkheid is erg vervelend, maar heeft niets te maken met stress of andere oorzaken. Er bestaan hulpmiddelen al zal je de haaruitval nooit volledig tegen kunnen gaan. Wel kan je het remmen met bepaalde supplementen en shampoos. Kijk op de website naar bewezen middelen of vraag advies aan je huisarts.

ttps://haaruitvalbijvrouwen.net middel-haargroei-haar-verzorging doosampullen

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020