Haaruitval in menopauze bestrijden

Haaruitval in menopauze bestrijden

Niet alleen mannen hebben last van haaruitval, ook een groot deel van de vrouwen kampt met dit probleem.

Met name in de menopauze komt haaruitval veel voor. Dit wordt frontale fibroserende alopecia genoemd. Dit is haaruitval in de voorste haarlijn tot aan de oren. Heb jij hier last van? Dan is het belangrijk om de haaruitval per direct te bestrijden. Frontale fibroserende alopecia is namelijk onomkeerbaar. Verloren haren zijn voor altijd. Helaas staat de bestrijding tegen FFA nog in de kinderschoenen, maar toch zijn er wel een aantal methodes die je toe kunt passen.

Frontale fibroserende alopecia bestrijden

De oorzaak van frontale fibroserende alopecia zijn ontstekingen aan de haarfollikels. Dit zijn rode puntjes op de hoofdhuid. Het betreft een auto-immuunziekte en daardoor kan je het niet tegenhouden. Wel kan je het bestrijden om de overgebleven haren goed te verzorgen en de uitval zo goed mogelijk tegen te gaan. Aan de voorkant en zijkanten van de hoofdhuid treedt er haarverlies op. Wat kan je doen? Corticosteroid lotion kan het ontsteking remmen en daarmee dus ook de haaruitval. Een andere methode is UVB therapie met een laser/lamp. Ook prednison tabletten kunnen helpen. Omdat frontale fibroserende alopecia onomkeerbaar is, zijn deze methodes geen overbodige luxe om te proberen.

Littekenvorming

Helaas is er nog niet heel veel bekend over frontale fibroserende alopecia. Dermatologen zijn er wel hard onderzoek naar aan het doen en het is pas sinds kort bekend dat het een auto-immuunziekte betreft die optreedt bij vrouwen boven de circa 50 in de (post)menopauze. Uiteindelijk zal FFA vanzelf overgaan. Maak je dus niet ongerust dat het voor eeuwig is, want dat is het niet. Hoe lang FFA duurt verschilt per vrouw. Omdat er littekenvorming ontstaat door FFA is het belangrijk om wel bestrijdingsmethodes te proberen. Als er eenmaal littekenweefsel is gevormd kan er geen haar meer groeien.

Bioxsine Serum Haarampullen

haaruitval bij vrouwen? Niet langer! klik hier!

Bestel vandaag nog de haarampullen van bioxsine en geniet weer van voller, mooier en steviger haar!

-Sta weer fluitend onder de douche zonder het constant schoon schrobben van je doucheputje vol met haar

-Ga weer zelfverzekerd en vrouwelijk over straat. Laat de wereld weer genieten van jouw prachtige haar

-De sufheid,futloosheid en depressieve gevoelens die gepaard gaan met een te lage bloedsuiker zijn verleden tijd.

Voel je weer zelfverzekerd sexy en vrouwelijk!

Niet alleen voor nu, maar voor altijd!

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020