Haaruitval na de zwangerschap

Haaruitval na de zwangerschap

Haaruitval na de zwangerschap komt regelmatig voor. De zwangerschapsperiode is natuurlijk een periode vol vreugde. De verwachting en de ontwikkeling van een nieuwe individu is prachtig, maar voor de vrouw kan het weleens zwaar en ondragelijk zijn.

Een zwangerschap heeft een enorme impact op het lichaam, buiten de emotionele prikkelingen komt haaruitval na zwangerschap vaak voor. Gelukkig zijn er genoeg dingen die u kunt doen en ondernemen om haaruitval na zwangerschap tegen te gaan en te behandelen.

Oorzaak haaruitval na de zwangerschap

De oorzaak van haaruitval na de zwangerschap is vaak te herleiding tot hormonale schommelingen in het lichaam. Zoals u tijdens de zwangerschap wellicht gemerkt heeft kan een zwangerschap zorgen voor onregelmatigheden in het lichaam. Denk hierbij aan emotionele schommelingen, extra prikkelbaar zijn, ziek zijn en vermoeid voelen. Dit is volkomen normaal tijdens de zwangerschap. De baby maakt verschillende processen door wat energie vreet en zo maakt ook uw haar verschillende processen door tijdens en na de zwangerschap.

Het proces tijden en na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is er een algehele stijging van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Dit hormoon zorgt voor mooie en volle haren. Het is dan ook gebruikelijk dat in de eerste fases van een zwangerschap het haar opbloeit en uw mooie lange haren krijgt. Helaas is dit een tijdelijke piek, als de zwangerschap voorbij is en het kindje geboren is reguleert het lichaam zich weer. De eerdere piek in Oestrogeen verdwijnt en nu lijkt het net of er een daling in Oestrogeen aan de hand is. Wat weer resultaat in minder volle haren. In sommige gevallen kan dit zelfs lijden tot haaruitval bij vrouwen.

Wat kan ik doen tegen haaruitval na de zwangerschap

wat kan ik doen tegen haaruitval na de zwangerschap

Het natuurlijke proces van het reguleren van de hormoonhuishouding na de zwangerschap heeft een voordeel: Als het lichaam de hormoonhuishouding volledig gereguleerd heeft reguleert vaak ook het haar. De beste remedie bij haaruitval na zwangerschap is dan ook afwachten. Na verloop van tijd zal het haar weer aangroeien en zal er weer een vollere bos haar zichtbaar zijn. Buiten simpelweg afwachten zijn er natuurlijk ook andere manieren om wat meer hoofdhaar te krijgen na een zwangerschapsperiode.

Voorkom en ga stress tegen

Zoals in dit artikel vermeld is stress een van de grootste oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Probeer de stress factor te beperken.. Dit is natuurlijk makkelijk gezegd met een pasgeboren baby, maar alle kleine beetjes helpen. Ga voor jezelf na waar je even een klein momentje voor jezelf kan inplannen en maak hier elke dag gebruik van.

Vitamines tegen haaruitval

Zeker tijdens de zwangerschap kan er een tekort aan vitamine en mineralen ontstaan. Deze zijn essentieel voor haargroei en de hormoonhuishouding van de vrouw. Vaak krijgt de vrouw uit normale voeding niet voldoende vitamines en mineralen binnen die nodig zijn voor een gezonde bos haar. AOV 1011 haarcomplex kan u hierbij helpen. AOv 1011 haarcomplex is door experts samengesteld voor haarverlies na de zwangerschap. 2x daags 1 capsule en uw zult al snel een aanzienlijk verschil merken.

AOV 1011 Haarcomplex


vitamine tegen haaruitval

Verkoopprijs: €22,70 €23,07

Shampoo tegen haaruitval

Een goede shampoo kan helpen tegen haaruitval. Bioxsine shampoo is een shampoo die zijn effectief en doeltreffendheid al meerdere malen bewezen heeft. de plantaardige Bioxsine shampoo kan al voor €9,95 gekocht worden bij deonlinedrogist.nl.

Bioxsine Plantaardige shampoo voor steviger en voller haar

Bioxsine haargroei shampoo

Verkoopprijs: €10,12

Zoals je ziet zijn er meerdere methodes mogelijk om haaruitval na zwangerschap tegen te gaan en te beperken. Zoals beschreven is de makkelijkste manier de natuur zijn werk te laten doen en wachten tot het haar vanzelf weer terug groeit. Soms kan dit lang, of te lang duren dan zijn aanvullende vitamines, mineralen en shampoos een goede oplossing om het proces te versnellen. Daarnaast kan het helpen stressvolle situaties te vermijden, het haar niet te föhnen en geen warme krultang te gebruiken.

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020