Haaruitval oorzaak vrouwen

Haaruitval oorzaak vrouwen

Als je denkt aan haaruitval dan denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan mannen. Sommige mannen worden al vroeg in hun leven kaal, vaak is dit het gevolg van erfelijke belasting. Werd vader vroeg kaal, dan lopen de zonen dat risico ook. Veel mannen vinden kaal worden niet zo’n probleem, ze passen hun kapsel er op aan of kiezen radicaal voor de tondeuse. Bij vrouwen is dat een ander verhaal. Hoewel kaal bij een bepaalde groep vrouwen als zeer modieus wordt beschouwd, ervaren veel vrouwen het als vernederend en zeer vervelend wanneer hun haar uitvalt. Het kan zelfs leiden tot psychische problemen als niet meer naar buiten durven uit angst te worden uitgelachen of nagestaard. Een pruik kan natuurlijk uitkomst bieden, maar dit is ook niet voor iedereen de meest passende oplossing.

met de handen in het haar zitten

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen kan verschillende oorzaken hebben. De bekendste is natuurlijk het moeten volgen van een chemobehandeling tegen kanker. Hoewel de middelen die hiervoor worden gebruikt nog steeds worden verbeterd om de bijwerkingen zo veel mogelijk te voorkomen is haaruitval meestal niet te vermijden als een chemobehandeling moet worden ondergaan.

Het enige “voordeel” in een dergelijke situatie is dat het vooraf bekend is dat het haar zal gaan uitvallen, dus als je een pruik wilt gaan dragen kan die van tevoren al worden gemaakt zodat je niet kaal over straat hoeft als je dat niet wilt. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom je haar uitvalt, geleidelijk of in een korte periode.

Soms speelt ook bij vrouwen erfelijkheid mee. Ook bij vrouwen wordt het haar dunner naarmate ze ouder worden, al leidt het meestal niet tot kaalheid zoals bij mannen.

Stress en andere psychische oorzaken

plaatje met verschillende vormen van stress

Wanneer iemand wordt blootgesteld aan extreme stress gedurende een langere periode kan dit leiden tot ongewenst haaruitval. Het is een reactie van het lichaam op de stressvolle situatie. Ook een zeer ingrijpende gebeurtenis kan leiden tot het verliezen van haar.

Dit hoeft niet meteen te leiden tot volledige kaalheid, het kan ook gebeuren dat het haar dunner wordt en er kale of bijna kale plekken ontstaan in het haar.

Is er wat aan te doen?

Als de oorzaak van de haaruitval een medische reden heeft, bij voorbeeld een ijzertekort, dan kan er natuurlijk wel degelijk iets worden gedaan aan de haaruitval. Dan is het immers een kwestie van het ontstane ijzertekort te compenseren. Ook slechte voeding of ondervoeding in zijn algemeenheid kan leiden tot haaruitval. Als de situatie omtrent voeding en het binnenkrijgen van de juiste bouwstoffen wordt verbeterd zal ook de conditie van het haar weer herstellen. Als er geen direct aanwijsbare oorzaak is voor het ongewenste haaruitval dan wordt het lastiger om het probleem te bestrijden.

Er zijn diverse middelen en shampoos op de markt die claimen de conditie van het haar te verbeteren en haaruitval te verminderen of zelfs te stoppen. Het verschilt per persoon of deze middelen helpen en de ongewenste haaruitval laten stoppen of in ieder geval verminderen.
De enige manier om erachter te komen of middelen tegen haaruitval werken is door ze zelf te proberen.

Het product waar ik zelf lyrisch over ben is Bioxsine serum haarampullen. Negen op de tien mensen die bioxsine serum haarampullen gebruikt heeft met dit product succes geboekt. Dit is ruim 90%.

Bioxsine Serum Haarampullen

haaruitval bij vrouwen? Niet langer! klik hier!

Bestel vandaag nog de haarampullen van bioxsine en geniet weer van voller, mooier en steviger haar!

-Sta weer fluitend onder de douche zonder het constant schoon schrobben van je doucheputje vol met haar

-Ga weer zelfverzekerd en vrouwelijk over straat. Laat de wereld weer genieten van jouw prachtige haar

-De sufheid,futloosheid en depressieve gevoelens die gepaard gaan met een te lage bloedsuiker zijn verleden tijd.

Voel je weer zelfverzekerd sexy en vrouwelijk!

Niet alleen voor nu, maar voor altijd!

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020