Kaalheid en vrouwen

Kaalheid en vrouwen

Als vrouw is het vervelend als je last krijgt van haaruitval. Je haar is een essentieel gedeelte van je vrouwelijkheid en het is vervelend als dit niet meer mooi is. We spreken van haaruitval als het haar langzaam begint te verdwijnen.

In eerste instantie kan je last hebben van losse haren in het haar, die je er gewoon uit kan trekken. Vervolgens kun je last krijgen van kale plekken op het hoofd en het haar wordt duidelijk dunner. Dit is ook te zien vanaf te buitenkant. Als laatste zal het haar helemaal verdwijnen en wordt je langzaam kaal. Er is gelukkig voldoende aan kennis om ervoor te zorgen dat de grote gevolgen van haaruitval beperkt kunnen worden.

Als je goed advies wil, is het goed om naar een huisarts of dokter te gaan. Zij kunnen je bepaalde shampoos, middelen of medicijnen voorschrijven, afhankelijk van jouw situatie. Het is namelijk belangrijk te weten wat de oorzaak van de haaruitval is.

Dan pas kan er een geschikte manier gevonden worden om te zorgen dat er een goede oplossing voor de haaruitval kan komen. Als je niet de juiste oorzaak hebt gevonden, kun je ook niet de goede oplossing verkrijgen en dan ben je nog niks opgeschoten. In dit artikel wordt uitgelegd wat de meest voorkomende behandelingen zijn voor haaruitval.

Bij telogeen haarverlies

Telogeen haarverlies is haarverlies wat acuut of chronisch is. Hierbij is het zo dat de fase waarin het haar groeit vrij kort is, waardoor het haar niet zo snel groeit als het weer uitvalt. De fase waarin het haar dan uitvalt, is dus relatief langer en daardoor verlies je op den duur haar. Als het gaat om een acute versie van haarverlies, dan is er weinig aan de hand en hoef je ook niet veel actie te ondernemen.

Je kunt beter zorgen dat de oorzaak van het acute haarverlies verholpen wordt. Dit doe je door te kijken waar het probleem ligt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je minder goed hebt gegeten of dat je medicatie hebt gehad waarbij haarverlies één van de gevolgen is. Als je stopt met het medicijn, zal je haar vanzelf proberen om weer te herstellen. Binnen drie tot zes maanden zal de haaruitval stoppen en daarna zal het haar weer op de juiste manier groeien.

Bij chronisch haarverlies is het een ander verhaal. Het is dan belangrijk om te kijken waar de oorzaak zit. Soms ligt het aan de medicatie die je hebt, bijvoorbeeld chemotherapie. Dan is er vrij weinig aan te doen, je zou alleen kunnen stoppen met de medicatie maar dit is bij chemotherapie vaak niet een optie. Een ijzertekort is bijvoorbeeld wel iets waar je iets aan kan doen. Hierdoor krijg je bloedarmoede en krijg je haaruitval. Door het slikken van ijzerpillen kan je dit verhelpen. Ook de behandeling van een schildklierafwijking kan helpen. Soms herstelt het haar als je de oorzaak hebt gevonden, maar soms ook niet. Dat is afhankelijk van hoe groot de schade is.

Bij haarverlies door erfelijkheid

Als je last hebt van erfelijk haarverlies, dan is het een ander verhaal. Hierbij is het zo dat de haarzakjes afsterven als ze al een tijdje korte haren afleveren. Die haren worden namelijk steeds korter en op een gegeven moment komen ze het haarzakje ook niet meer uit. Dan sterft het haarzakje en hier is helemaal niks aan te doen.

Het is bij deze versie van haarverlies dus zaak om zo snel mogelijk te gaan behandelen als is vastgesteld dat iemand last heeft van haarverlies door erfelijkheid. Een dermatoloog kan je helpen met een behandeling. Zo heb je minoxidil lotion. Dit is een lotion die je tweemaal daags op de hoofdhuid moet smeren en die voorkomt dat het haar nog dunner wordt. Ook kan een pil helpen, zoals een Diane-pil. Dit is immers anticonceptie en hier zitten hormonen in. In zo’n pil zit anti-androgeen, waardoor je ook weer het haar remt in het dunner worden.

Er zijn dus verschillende opties als je last hebt van haaruitval om het te verhelpen. Belangrijk is om er eerst achter te komen welke soort uitval jij hebt, en dan een oplossing te zoeken. Je kunt er baat bij hebben om te praten met een arts of dermatoloog, omdat deze net iets meer verstand van de zaken heeft dan dat jij hebt.

Bij de webwinkel van de deonlinedrogist.nl zijn verschillende middelen tegen haaruitval te koop.

Biox sine serum

Het nieuwe plantaardige serum tegen haaruitval en voor haargroei.
BIOXSINE Plantaardige Formule te gebruiken bij haaruitval (Serum) is speciaal bestemd voor personen die te maken hebben met haaruitval en/of mensen die de ontwikkeling van sterker en steviger haar in stand wensen te houden of te stimuleren. Bioxisine is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

ttps://haaruitvalbijvrouwen.net middel-haargroei-haar-verzorging doosampullen

Bestel vandaag nog de haarampullen van bioxsine en geniet weer van voller, mooier en steviger haar!

-Sta weer fluitend onder de douche zonder het constant schoon schrobben van je doucheputje vol met haar

-Ga weer zelfverzekerd en vrouwelijk over straat. Laat de wereld weer genieten van jouw prachtige haar

-De sufheid,futloosheid en depressieve gevoelens die gepaard gaan met een te lage bloedsuiker zijn verleden tijd.

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020