OORZAAK HAARUITVAL

De oorzaken van haaruitval verschillen heel erg. De een is wat minder erg dan de ander, maar dat haaruitval een vervelend verschijnsel is dat mag gezegd worden. Wanneer je ’s ochtends je kam, borstel of doucheputje eens grondig bekijkt, schrik je misschien van de hoeveelheid haar die zich daar bevindt.

Toch is haarverlies, ook bij vrouwen, een heel normaal verschijnsel. Men praat over ‘normaal’ haarverlies als er ongeveer 40 tot 120 haren per dag verloren gaan.

haarverlies

Merk je als vrouw dat je extreem veel haren verliest, dan is er wellicht iets anders aan de hand. Haarverlies bij vrouwen kan diverse oorzaken hebben, en lang niet alle oorzaken zijn zorgelijk.

Om te beginnen groeit bij iedereen, dus zowel mannen als vrouwen, het haar in cycli. Terwijl 90% van de haren aan het groeien is, is de resterende 10% in ruste. Na een periode van twee, drie maanden vallen de rustende haren uit. In deze periode heb je dus meer last van haaruitval. Hierover hoef je je geen zorgen te maken: de uitgevallen rustende haren maken plaats voor nieuwe, dus er ontstaan geen kale plekken.

Maar er zijn ook oorzaken die de hoeveelheid haren die je verliest, vergroten. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. Omdat door die oorzaken de natuurlijke cycli verstoort raakt zal de verhouding van 90% groeiende haren en 10% rustende haren uit balans raken. Hierdoor zal de aanmaak van nieuwe haren niet meer opwegen tegen het aantal uitvallende haren, met kale plekken tot gevolg!

Nu vraag je je misschien af welke oorzaken er zijn die haarverlies veroorzaken. Dit is een zeer belangrijke vraag, want de oorzaak bepaalt uiteindelijk ook de behandeling.

Haarverlies door hormonen

De invloed van hormonen kan er voor zorgen dat een vrouw (tijdelijk) meer haren verliest dan normaal. Vooral de periode tijdens en vlak na de zwangerschap zijn berucht wanneer het gaat om haarverlies bij vrouwen, maar ook tijdens en direct na de menstruatie kan je relatief veel haar verliezen. Als de hormoonhuishouding zich stabiliseert, zal je haaruitval vanzelf stoppen. Maar, zeker bij een zwangerschap kan het geruime tijd duren voordat er volledige stabilisatie optreedt. En zelfs dan duurt het nog een aanzienlijke tijd voordat je hoofdhaar weer op volle sterkte is. Het duurt namelijk even voordat de nieuwe haren op volle sterkte en lengte zijn zodat ze de kale plekken kunnen opvullen.

Bioxsine bij haaruitval en dun haar

Bioxsine Serum

Verkoopprijs: €37,99

Al met al ben je al snel een jaar onderweg voordat je helemaal hersteld bent. Helaas is hormonale haaruitval vrijwel niet te voorkomen. Hormonale medicijnen betekenen namelijk vrijwel altijd een risico voor je ongeboren kind.

Wat kan ik doen tegen hormonaal haarverlies?

Het enige wat je kan doen is er voor zorgen dat het aanwezige haar en de aanwezige haarzakjes zo gezond mogelijk blijven. Door het nog aanwezige haar zoveel mogelijk te versterken zal de rust periode, de periode voordat de haren definitief uitvallen, worden verlengd. Dit heeft direct tot gevolg dat er minder haren uitvallen en de kale plekken uitblijven.

Het versterken van de haarzakjes heeft een ander doel. Een gezond haarzakje zal namelijk sneller nieuwe snelgroeiende haren produceren. Op het moment dat je hormoonhuishouding weer op peil is zal je haargroei natuurlijk weer toenemen. Het kan echter nog maanden duren voordat de laatste kale plekken zijn verdwenen. Wanneer je echter je haarzakjes goed hebt verzorgd tijdens de periode van haaruitval dan zal de haargroei in de periode na je haarverlies sneller verlopen. De periode waarin je de tekenen van haaruitval nog kan zien zal daardoor een stuk korter zijn.

Bioxsine Serum

Een product dat beide eigenschappen heeft (het versterken haaruitval van het haar en de haarzakjes) is Bioxsine Serum. Bioxsine maakt gebruik van het Biocomplex B11. Dit complex bestaat uit uitsluitend natuurlijke ingrediënten zodat het zonder enig risico gebruikt kan worden. Uit diverse klinische testen is gebleken dat Bioxsine bij 80% van de proefpersonen de haaruitval  verminderde en bij zelfs tot 90% van de personen de haargroei liet toenemen.

Bioxsine kan men hier aanschaffen

Haarverlies door medicatie

Een zorgelijker oorzaak van extreem haarverlies bij vrouwen, is het gebruik van bepaalde medicijnen. De medicatie kan je immers niet van de ene op de andere dag stoppen, hoewel het geen kwaad kan om met de dokter te overleggen over alternatieven in verband met het haarverlies. Vooral bloedverdunners, de anticonceptiepil en bepaalde antidepressiva zijn bekende veroorzakers van haarverlies bij vrouwen. Wanneer de dokter de medicatie niet wenst te beëindigen dan is het raadzaam om terug te vallen op een product als Bioxsine.

Zit je in deze situatie dan kan je eigenlijk niets anders dan proberen je huidige haargroei zoveel mogelijk tegen te beschermen.

Lamberts Florisene, Een uitgekiende mix van vitamine en mineralen

Florisene Lamberts

Verkoopprijs: €25,25

Andere oorzaken van haaruitval

Hoewel haarverlies in de meeste gevallen onschuldig is, kan het ook wijzen op de aanwezigheid van een ziekte, zoals bijvoorbeeld problemen met de werking van de schildklier. Als je schildklier te traag werkt, kan je last krijgen van haarverlies op het hoofd en bij de wenkbrauwen. Verder kan extreem haarverlies bij vrouwen een indicatie zijn van een vitaminetekort.

Wil je haarverlies door een vitaminetekort voorkomen, eet dan gezond en gevarieerd en let vooral op de inname van ijzer en vitamine A. Ook vitamine B5, B8 en E spelen een belangrijke rol bij de conditie van haar en huid.

Lukt het niet om met je voeding voldoende van bovenstaande vitaminen binnen te krijgen dan kan je er voor kiezen om een supplement te gebruiken. Lamberts Florisene is zo een supplement dat een uitgekiende mix van vitaminen en mineralen bevat gericht op het voorkomen van haaruitval.

Zoals je ziet zijn er verschillende oorzaken van haarverlies. De een wat erger dan de ander, maar dat neemt niet weg dat het resultaat vaak hetzelfde is. Dit kan in sommige gevallen erg vervelend zijn, uw zelfvertrouwen aantasten en maatschappelijke situaties omtoveren tot een hel. Gelukkig heeft u in dit artikel genoeg kunnen lezen over oorzaken van haaruitval en kennis kunnen maken met enkele producten die de oorzaken van haaruitval tegen gaan. Op deze manier kan u weer genieten van  volle en vrolijke bos haar op het hoofd.

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020