Oorzaken van haaruitval

Geloof me je bent echt niet de enige! Er zijn echt enorm veel  vrouwen die last hebben van haaruitval. Omdat een volle haardos geassocieerd wordt met gezondheid en beauty is het voor  veel vrouwen vreselijk om last te hebben van haaruitval.

Het vinden van haren op je kussen, of in je handdoek na het douchen kan een enorme psychische effect hebben op je leven. Het is dus belangrijk om tijdig de oorzaken van haaruitval te herkennen, zodat je onmiddellijk actie kan ondernemen. Haargroei bevorderen is altijd moeilijker dan haaruitval stoppen

Haaruitval bij mannen wordt voornamelijk  veroorzaakt door erfelijkheid en het mannelijk hormoon DHT. Bij vrouwen zijn er andere oorzaken te onderscheiden die vaak op het achtergrond ook een hormonale oorzaak hebben. Haaruitval bij vrouwen wordt vaak veroorzaakt door stress, zwangerschap of de menopauze. Bij de laatste twee oorzaken van haaruitval zijn er hormonale invloeden.

Tijdens de zwangerschap en de menopauze veranderen je hormonen. Je lichaam anticipeert hierop met als gevolg haaruitval bij vrouwen. Het is vrijwel onmogelijk om deze hormonale veranderingen tegen te gaan of op te vangen. Hierdoor zijn de behandelingsmogelijkheden beperkt tot het zo gezond mogelijk houden van je haardos. Gezonde haren vallen minder snel uit dan ongezonde haren. Er zijn een aantal producten op de markt vrouwen die redelijk effectief zijn gebleken om milde haaruitval bij vrouwen te stoppen of te beperken door de algemene gezondheid van de haardos te verbeteren.

Producten zoals Hair Vital en  zijn gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het haar, waardoor haaruitval bij vrouwen wordt beperkt.

Ernstige haaruitval behandelen

Ernstige haaruitval bij vrouwen vergt een andere behandeling. Dit komt doordat de oorzaken van ernstige haaruitval vaak een relatie hebben met veel stress. Het wegnemen van de stress is dan ook de eerste stap die genomen moet worden. Neem je de stress weg dan neem je ook de haaruitval weg. Denk hierbij dus aan hoofdmassages of misschien zelfs meditatie. Als het je lukt om je stressvolle leven in een wat rustiger vaarwater te krijgen dan kan je beginnen met het bevorderen van je haargroei zodat je die volle bos met haar weer terug krijgt. Op de pagina Haaruitval bij vrouwen bespreek ik de middelen die ik heb gebruikt om mijn haargroei te bevorderen. Sommige werken goed, andere minder en sommige middelen helemaal niet.

Hoewel de producenten je vaak anders willen doen geloven, zijn bij mij juist de dure producten, en dan heb ik het over producten van 100 euro of meer het minst effectief gebleken. Als ik merk dat ik weer meer last krijg van haaruitval dan zweer ik bij producten als Phytocyane en Viviscal hoofdhuid lotion. De producten kosten nog niet eens de helft van de dure producten en doen wat ze moeten doen.  Om de oorzaken van haaruitval verder terug te dringen gebruik ik ook nog een shampoo en extra uitgebalanceerde vitamines.

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020