Telogeen effluvium behandelen

Telogeen effluvium behandelen

Haaruitval bij vrouwen kan een groot probleem zijn. Waar kaalheid bij mannen geaccepteerd wordt, ligt dat bij vrouwen anders.

Een mooie bos haar is voor veel vrouwen belangrijk. Toch kampen miljoenen vrouwen met haaruitval.

Vaak gaat het om telogeen effluvium. Dit is vaak een vorm van stress, maar vaak ook niet. Wat kan je er tegen doen?

De juiste diagnose stellen

Het belangrijkste is dat je de juiste diagnose stelt. Haaruitval gebeurt over het algemeen na zo’n drie maanden. Je hebt dus een oorzaak en het gevolg (de haaruitval) komt na drie maanden aan het oppervlak.

Stress, ijzertekort, bevalling, schildklierafwijking, de pil, gewichtsverlies, medicijnen, koorts, roken; het zijn allemaal oorzaken van telogeen effluvium.

Dat maakt het moeilijk om de diagnose te stellen. Als je het echt niet weet, kun je het best naar de dokter gaan. Als je geen stress hebt, maar net bent bevallen is de oorzaak natuurlijk meteen bekend.

Bij ijzertekort of een schildklierafwijking wordt dit al een stuk lastiger. Vaak weet je niet dat je hiermee kampt tot veel later. Het is belangrijk om tijdig de juiste diagnose te stellen omdat telogeen effluvium chronisch kan worden. Ga dus naar de dokter indien nodig.

Wat is telogeen effluvium

Wat is telogeen effluvium eigenlijk. Het houdt in dat je meer haar verliest doordat een groter gedeelte van je haar in de zogenaamde ruststand staat. Als meer dan 10% van jouw haar in de ruststand staat, verlies je meer dan de normale 50 tot 100 haren per dag.

Dit uit zich in meer haar op het kussen, in de borstel of in het doucheputje. Voordat je haar echt dun wordt bij haarverlies duurt vaak een aantal maanden. Check daarom altijd je kussen, borstel en doucheputje om te oordelen of jij aan telogeen effluvium lijdt.

Bioxsine Serum Haarampullen

haaruitval bij vrouwen? Niet langer! klik hier!

Bestel vandaag nog de haarampullen van bioxsine en geniet weer van voller, mooier en steviger haar!

-Sta weer fluitend onder de douche zonder het constant schoon schrobben van je doucheputje vol met haar

-Ga weer zelfverzekerd en vrouwelijk over straat. Laat de wereld weer genieten van jouw prachtige haar

-De sufheid,futloosheid en depressieve gevoelens die gepaard gaan met een te lage bloedsuiker zijn verleden tijd.

Voel je weer zelfverzekerd sexy en vrouwelijk!

Niet alleen voor nu, maar voor altijd!

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020