vitamine tegen haaruitval

Vitamine tegen haaruitval

Haarverlies is, in principe een heel normaal verschijnsel. Vrijwel ieder mens verliest per dag tussen de 40 tot 120 haren per dag. In je borstel of doucheputje lijkt dit veel, maar let wel: je hebt op je hoofd een paar honderdduizend haren zitten, dus wat maakt het verlies van die paar haren nu uit? Merk je daarentegen dat je wel erg veel haar verliest, dan kan er meer aan de hand zijn. Een hormonale kwestie bijvoorbeeld. Legio vrouwen hebben tijdens en vlak na de zwangerschap haaruitval last van buitensporige haaruitval, allemaal onder invloed van hun hormoonhuishouding. Ook de periode tijdens en direct na de menstruatie staat bekend om relatief veel haarverlies. Dit is heel normaal en dus niets om je zorgen over te maken.

AOV 1011 Haarcomplex


vitamine tegen haaruitval

Verkoopprijs:€23,07

tekort aan vitamines haaruitval

Haaruitval door tekort aan vitamine

Een ander verhaal wordt het, wanneer je last krijgt vanwege haaruitval door een tekort aan vitamines. Veel mensen die aan een eetstoornis lijden (boulimia of anorexia nervosa) krijgen last van haaruitval doordat zij essentiële voedingsstoffen missen. Datzelfde geldt voor mensen die zeer eenzijdig eten en zich niet of nauwelijks bekommeren om vitamines. Wil je je haar een vitaminen boost geven, zorg dan voor voeding die rijk is aan vitamine H, vitamine B en zink. Dit zijn namelijk essentiële stoffen voor onze haarfollikels. Een andere naam voor vitamine H is Biotine. Deze vitamine zit voornamelijk in gist, melk en eigeel.

Wanneer het je niet lukt om deze vitaminen in je voedingspatroon op te nemen (wat heel normaal is tegenwoordig), dan is het heel verstandig om je voeding aan te vullen met een speciaal vitamine preparaat gericht op het gezond houden van je hoofdhaar. Hiermee voorkom je dat je te weinig essentiële vitamine binnen krijgt. Als je geen extra vitamine neemt kan de kans op haaruitval drastisch toenemen!

Een product dat zeer goed aansluit bij bovenstaande noodzakelijke ingrediënten is AOV 1011 Haarcomplex. Maar, het bestaat uit meer! Er zijn naast bovenstaande standaard vitamines nog meer ingrediënten die bijdragen aan een gezonde haardos.

Sub-vitamines

Voor wat betreft vitamine B, zijn er verschillende ‘sub-vitamines’ die een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van haaruitval. Dit zijn vitamine B6, B12 en foliumzuur. Al deze vitaminen uit de B-sector zorgen voor de vorming van rode bloedcellen en van hemoglobine. Deze hemoglobine transporteert vervolgens zuurstof naar onze lichaamsweefsels, inclusief de haarcellen. Wil je je vitamine B weer op peil brengen, dan zet je extra kip, vis, granen en bieten op het menu. Zeker wanneer je vegetarisch leeft of gewoon een iets minder gezonde levensstijl, dan ligt een vitamine B-tekort snel op de loer.

ijzertekort en haaruitval

Ook je ijzer is dan zeker iets waar je op moet letten. IJzer en vitamine B12 zijn weer ruimschoots vertegenwoordigd in volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Wil je je er iets gemakkelijker van af maken en toch hetzelfde resultaat bereiken dan kan je natuurlijk overwegen om een voedingssupplement zoals AOV 1011 Haarcomplex te nemen. AVO 1011 is precies afgestemd op de juiste dagelijkse hoeveelheden en is natuurlijk gemakkelijker dan het aanpassen van heel je voedingspatroon.

AOV 1011 Haarcomplex


vitamine tegen haaruitval

Verkoopprijs: €25,99 €23,07

Hou er ook rekening mee dat ook stress haaruitval kan veroorzaken of verergeren. Daarnaast is het uiteraard zo, dat het eten van voldoende vitamines of het slikken van voedingssupplementen niet van de ene op de andere dag tot het gewenste resultaat leidt. Wil je vitamines inzetten tegen haaruitval, dan is het belangrijk om geduldig en consequent te zijn.

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020