wat te doen bij haaruitval

Wat te doen bij haaruitval

Wat te doen bij haaruitval? De meeste vrouwen worden niet kaal zoals dat bij mannen gebeurt omdat de vrouwelijke hormoonhuishouding ze daarvoor behoedt. Maar dat geldt niet in alle gevallen. Ook vrouwen kunnen aanleg hebben om kaal te worden. Erfelijke belasting kan daarbij een rol spelen. Vooral Alopecia areata, een aandoening waarbij er kale plekken ontstaan waar voorheen haar groeide, kan te maken hebben met erfelijkheid. Daarnaast hebben vrouwen soms last van Alopecia diffusa hebben.

Bij deze aandoening wordt het haar dunner maar ontstaan er geen kale plekken. Het dunner worden van het haar geldt voor de gehele hoofdhuid.Haaruitval bij vrouwen komt minder vaak voor dan bij mannen, maar toch is het een probleem waar  veel vrouwen mee kampen.

Ook voor vrouwen geldt dat het haar bij het ouder worden dunner wordt en dat er meer kans bestaat op haarbreuk en haaruitval.

Waarom valt mijn haar uit?

Je haar kan gaan uitvallen om verschillende redenen. Het kan gebeuren wanneer je last hebt van stress, als je veel rookt of wanneer je een dieet volgt. Daarnaast kan er sprake zijn van haaruitval bij schildklierproblemen of als gevolg van bepaalde auto-immuunziekten. Wanneer je aan een auto-immuunziekte lijdt maakt je lichaam antistoffen aan tegen het eigen lichaam. Dit kan er onder andere toe leiden dat de haarwortels worden aangetast. Hierdoor groeit het haar minder goed.

De groeifase van het haar wordt korter en het haar valt daardoor eerder uit dan normaal gesproken. Dit kan leiden tot kale plekken op de hoofdhuid.

Wat kan ik doen om haaruitval te voorkomen?

een prachtige vrouw met blond krullend haar die verwachtingsvol in de camera kijkt.

Een gezonde levensstijl is een eerste vereiste. Zeker wanneer je gevoelig bent voor haaruitval, bij voorbeeld omdat het in je familie veel voorkomt, is het verstandig om goed op je voeding te letten en ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine B en mineralen binnenkrijgt.

Als je gezond en gevarieerd eet krijg je doorgaans voldoende vitaminen en mineralen binnen. Als dit (tijdelijk) niet het geval is, kun je eventueel aanvullende voedingssupplementen gebruiken om tekorten aan te vullen.

Gebruik daarnaast geen agressieve middelen om je haar te reinigen. Was je haar met een shampoo die past bij je haartype en was je haar niet te vaak.

De behandeling van haaruitval

Soms is kaal worden een onomkeerbaar proces, ook bij vrouwen. Als blijkt dat er niets aan te doen is zit er niets anders op dan de kaalheid te accepteren en eventueel een pruik of andere hoofdbedekking te gaan dragen.

Bij de behandeling van haaruitval is het belangrijk om zo vroeg mogelijk aan de bel te trekken. Veel vrouwen ondernemen pas actie als er sprake is van duidelijke haaruitval. Het is beter om er vroeg bij te zijn om te proberen erger te voorkomen. Zoals al eerder gezegd: het vinden van de oorzaak van haaruitval is belangrijk.

Pas je gewoontes aan als blijkt dat de oorzaak hier ligt. Was je haar met een milde, biologische shampoo en vermijd agressieve haarmiddelen. Pas je voedingspatroon aan als daar aanleiding voor is.  Deze simpele maatregelen kunnen de conditie van je haar al aanzienlijk verbeteren.

Bioxsine Serum Haarampullen

haaruitval bij vrouwen? Niet langer! klik hier!

Bestel vandaag nog de haarampullen van bioxsine en geniet weer van voller, mooier en steviger haar!

-Sta weer fluitend onder de douche zonder het constant schoon schrobben van je doucheputje vol met haar

-Ga weer zelfverzekerd en vrouwelijk over straat. Laat de wereld weer genieten van jouw prachtige haar

-De sufheid,futloosheid en depressieve gevoelens die gepaard gaan met een te lage bloedsuiker zijn verleden tijd.

Voel je weer zelfverzekerd sexy en vrouwelijk!

Niet alleen voor nu, maar voor altijd!

© Copyright - Haaruitval bij vrouwen 2020